Moguć sajber napad: Predsednički izbori u Rusiji na METI hakera

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć sajber napad: Predsednički izbori u Rusiji na METI hakera

Ruski Savet za nacionalnu bezbednost zabrinut

Ruski Savet za nacionalnu bezbednost, u svom izveštaju istakao je zabrinutost zbog mogućeg sajber napada na predstojećim izborima.

Pročitajte i :

Nikolaj Petrušev je prvi koji je upozorio da je ovakav scenarijo zapravo moguć i podsetio na štetu koju su u protekloj godini napravili hakerski upadi. On je istakao je da je u 2017. godini blokirano preko 500.000 računara u tri talasa od kojih su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekolicina ciljano napadnuta tokom čega su hakeri hteli da pribave impozantnu sumu novca. Pored kompanija Rosneft i Evraz, napadnuta je i računarska mreža ruskog Ministrarstva unutrašnjih poslova.

Petrušev je, takođe, istakao da sprovođenje zakonske regulative u vezi sa ključnim elementima u vezi sajber odbrane, a i napada, ima dosta mana, pogotovu u južnom delu Rusije gde je kako kaže "visoka dostupnost IT resursa za podsticaj špijunaže".

Ruska Vlada bi trebalo razmotriti centralizovani pristup zaštite potencijalnih meta, zabranjujući Vladinim telima da prenose svoju sajber bezbednost na pružaoce usluga koje Kremlj ne proveri.

- Što se ove godine tiče, jedna od potencijalnih meta će svakako biti nacionalni sistem glasačkih listića - rekao je Petrušev.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.