Levičar Gustavo Petro novi predsednik Kolumbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2022, 06:29

Levičar Gustavo Petro novi predsednik Kolumbije

Levičar Gustavo Petro, bivši gradonačelnik Bogote i nekadašnji gerilski borac pobedio je na predsedničkim izborima u Kolumbiji.

Na osnovu skoro svih prebrojanih glasova, Petro je osvojio 50,48 odsto glasova dok je njegov protivkandidat, građevinski magnat i desničar Rodolfo Ernandes dobio 47,26 procenata, prenosi AP.

Ernandes koji je osvojio skoro 800.000 glasova manje od Petra, priznao je poraz rekavši da su građani izabrali drugog kandidata i da prihvata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultate, navodi Rojteres.

Petro (62), aktuelni senator a nekada član pobunjeničke organizacije M-19, tako će postati prvi levičarski predsednik Kolumbije, dok će Fransija Markez, samohrana majka postati prva Afroamerikanka na poziciji potpredsednice zemlje.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gustavo Petro prvi ljevičarski predsjednik Kolumbije

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2022

BOGOTA - Ljevičar Gustavo Petro, bivši gradonačelnik Bogote i nekadašnji gerilski borac pobijedio je na predsjedničkim izborima u Kolumbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.