Kladionice: Vučić apsolutni favorit; Šapić ima odlične šanse u Beogradu VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 00:54

Kladionice: Vučić apsolutni favorit; Šapić ima odlične šanse u Beogradu VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apsolutni je favorit na aprilskim predsedničkim izborima, ako je verovati kladionicama.

Bukmejkeri su Vučiću dali najveće šanse da osvoji drugi mandat, a iza njega nalazi se kandidat bloka okupljenog oko Stranke slobode i pravde Zdravko Ponoš.

TV Prva je istraživala, kolike su šanse svakog od kandidata na predsedničkim izborima, postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li mogućnost da beogradski lokalni izbori donesu iznenađenje i koji parametri utiču na kvote?

Sportskih kladionica u Srbiji ima gotovo na svakom koraku, a u tim zadimljenim i neretko bučnim lokalima, često se provlače teme koje se ne tiču isključivo sporta.

Sada se kladioničari mogu kladiti i na predsedničkog kandidata.

Bukmejkeri su dva meseca pred izbore već kreirali kvote.

MIloš Šaranović sportski novinar kaže da postoji razlika između klađenja u sportu i politici.

"U sportskim takmičenjima se gleda kvalitet ekipe, forma ekipe i imaju uticaja na kreiranje kvota recimo događaji u poslednjih par dana, da li je neko došao, otišao, da li je svađa u klubu, plus tradicija."

Kvota da će aktueli šef države Aleksandar Vučić "odbraniti titulu" je 1.01, što znači da na uloženih 1000, dobijate svega 10 dinara.

Ukoliko ipak odlučite da rizikujete i isti novac uložite da Vučić dobija “iz keca u kec”, odnosno u prvom krugu, dobićete “čak” 80 dinara.

Vuk Stanković, politički analitičar, kaže da kladionice realistički sagledavaju situaciju.

"Imam utisak da su kladionice gledale da budu što realnije, ima dosta kandidata, što bi se reklo bokserskim rečnikom "Vučić ima dosta izazivača" za tron predsednika. Sve je dobro izbalansirano i znaju o čemu se tu radi."

Iza Vučića nalazi se Zdravko Ponoš, a kvota da će on pobediti na predsedničkim izborima je 7. Odmah iza je Ivica Dačić, a na četvrtom mestu je kandidatkinja sprske stranke Zavetnici Milica Đurđević sa kvotom 15.

Vuk Stanković dodaje da je to prilično realistično gledanje na stvari.

"Imam utisak da je prilično realno, Zdravko Ponoš ima nizak nivo poznatosti za šire narodne mase. Demokratija je igra velikih brojeva i iz te perspektive jako je teško da za 45 dana napravite da kažem kampanju da ga napravite politički prepoznatljivim."

Kada su beogradski izbori u pitanju, Kandidat SNS-a Aleksandar Šapić ima najveće šanse, a kvota na njegovu pobedu je 1.5. Uplata na Vladetu Jankovića utrostučuje uložen novac.

Više o ovoj temi saznajte u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.