Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2020, 10:37

Izlazne ankete: Levičar Arse osvojio većinu na predsedničkim izborima u Boliviji

Bivši ministar ekonomije i kandidat levice Luis Arse osvojio je većinu glasova na predsedničkim izborima u Boliviji, prvi su rezultati koje je javila privatna televizija Unitel.

Prema izlaznoj anketi, Arse je osvojio 52,4 odsto glasova, dok je njegov rival, novinar i istoričar Karlos Mesa, osvojio 31,5 odsto.

Bolivijci su juče glasali na ponovljenim predsedničkim izborima u vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kada se država suočava sa pandemijom koronavirusa i protestima.

Bivši predsednik Evo Morales prošle godine je podneo ostavku i otišao iz zemlje nakon poništenih izbora zbog optužbi da su bili namešteni.

Da bi pobedio u prvom krugu kandidatu je potrebno više od 50 odsto glasova. Ukoliko to ne bude slučaj, drugi krug će biti održan 28. novembra.

Izbori su zbog epidemije koronavirusa dva puta odlagani.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.