Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorelo skladište sa izbornim materijalom u Kongu

U požaru u skladištu Izborne komisije u Kongu izgorelo je na hiljade glasačkih kutija i elektronskih biračkih mašina, 10 dana uoči predsedničkih izbora u Kongu.

Izborna komisija saopštila je da je prerano da se utvrde uzrok i razmere štete.

Izgorelo je oko 7.000 izbornih mašina i kutija, a ministar za bezbenost Konga Henri Mova kaže da je to 10 osto biračkog materijala koji će biti zamenjen "vrlo brzo".

"Ne možemo da donosimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preuranjene zaključke, ali ni da odbacimo kriminalne pretpostavke", rekao je on i dodao da je vatra istovremeno izbila na dva mesta u magacinu, prenosi AP.

Kongo je najavio da će na izborima 23. decembra prvi put biti korišćene elektronske glasačke mašine, inače retkost u Africi.

Upravo te mašine izazvale su zabrinutost opozicije, diplomata i eksperata zbog moguće manipulacije rezultatima u korist naslednika kojeg podržava aktuelni predsednik Džozef Kabila.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.