Ispiti i kolokvijumi 11. maja

Izvor: B92, 06.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispiti i kolokvijumi 11. maja

(FoNet)

Beograd -- Elektrotehnički i Farmaceutski fakultet u Beogradu zakazali su kolokvijume i ispite za 11. maj, što će sprečiti preko 1.000 studenata iz unutrašnjosti da glasaju.

Rektor Beogradskog univerziteta smatra da su fakulteti morali da se bolje organizuju, ali na elektrotehnici tvrde da to nije bilo moguće. U nedelju 11. maja, na dan održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu zakazano je čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11 kolokvijuma i 19 ispita.

Istog dana, na Farmaceutskom fakultetu održaće se ispiti za celu treću godinu.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Miodrag Popović objasnio je za B92 da fakultet nije imao izbora u odabiru datuma jer je prinuđen da vikendom koristi prostorije drugih fakulteta.

On kaže da je fakultet u vreme predsedničkih izbora izašao u susret studentima i pomerio ispite za sedam dana, ali da to u ovom slučaju nije moguće.

"Kada su raspisani parlamentarni izbori, već je bio objavljen raspored ispita i brzo smo utvrdili da naredna dva vikenda studenti imaju druge obaveze jer imaju neka studentska takmičenja, da one tamo nedelje ne možemo dobiti sale od susednih fakulteta, tako da bi kolokvijum morali da pomeramo praktično za mesec dana, čime bi se spojili sa junskim rokom, što je besmisleno. Verujte da ni meni nije prijatno da dolazim u nedelju 11. u pet sati popodne da bih držao četvorosatni ispit. Mi to moramo", rekao je Popović.

Mišljenja studenata o ovom pitanju su podeljenja.

Rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević smatra da bi zbog preklapanja datuma ispita i izbora fakulteti morali da omoguće nove rokove za studente iz unutrašnjosti.

"Nisu ispiti samo nedeljom, nego su ispiti i subotom, cela ova nedelja je kolokvijumska na većini fakulteta, polaže se tokom čitave nedelje i to je trebalo nešto uraditi. Prava adresa su fakulteti, dekani i njihova nastavna veća, naravno, i studenti imaju pravo da glasaju i treba im omogućiti da glasaju. Moraju da idu preko svojih fakulteta, pa neka ponove i neki rok", kaže rektor Kovačević.

Studenti Farmaceutskog fakulteta tvrde da su pokušali da sa svojim profesorima razgovaraju o ovom problemu, ali da su im oni na to rekli da se žale novinarima.

Prema različitim procenama, oko 80 odsto studenata na Beogradskom univerzitetu dolazi iz unutrašnjosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.