Ima li droge i alkohola u krvi predsedničkih kandidata? FOTO

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li droge i alkohola u krvi predsedničkih kandidata? FOTO

Kijev -- Petro Porošenko i Volodimir Zelenski, pred drugi krug predsedničkih izbora, dali su krv na analize kojima se utvrđuje prisustvo droge i alkohola.

Aktuelni predsednik Ukrajine Petro Porošenko je dao krv na Olimpijskom stadionu u Kijevu, dok je komičar Volodimir Zelenski otišao u privatnu kliniku u ukrajinskoj prestonici, navodi TAS S.

Pre procedure, koja je uživo prenošena preko Jutjuba, Porošenko je potpisao dokumenta u kojima potvrđuje da dobrovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << daje krv i da nema ništa protiv da rezultati testova budu dostupni javnosti.

"Sve je bilo veoma lako", rekao je posle davanja krvi Porošenko.

Obraćajući se novinarima, ukrajinski predsednik naglasio je da je zadovoljan činjenicom da je Zelenski prihvatio njegov poziv na debatu.

"Ovo nije šou program, ovo je prilika da dobijemo informacije i odgovore na pitanja o budućnosti zemlje u narednim godinama i decenijama", rekao je Porošenko.

Zelenski je rekao da očekuje da rezultati budu dostupni javnosti za tri dana.

U prvom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, 31. marta, Zelenski je osvojio 30,24 odsto glasova, dok je Porošenko dobio 15, 6 odsto glasova.

Pošto nijedan kandidat nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova, njih dvojica nadmetaće se u drugom krugu izbora 21. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.