Glasanje za predsednika Hrvatske i u Beogradu i Subotici

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasanje za predsednika Hrvatske i u Beogradu i Subotici

Na hrvatskim predsedničkim izborima u nedelju 22. decembra moći će da glasaju i državljani Hrvatske koji žive u Srbiji.

Oni će svoje pravo moći da ostvare u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Hrvatske u Beogradu ili Subotici.

Birači koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, ali imaju hrvatsku ličnu kartu sa upisanim podatkom o prebivalištu u inostranstvu, mogu da glasaju bez prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivne registracije za izbore pošto su automatski uključeni u birački spisak prema adresi prijavljenog prebivališta u Srbiji.

Birači koji nemaju ličnu kartu sa upisanim prebivalištem mogu da glasaju ako su najkasnije 10 dana pre izbora podneli zahtev za aktivnu registraciju. Oni koji se nisu aktivno registrovali, na dan izbora mogu da glasaju uz potvrdu o upisu u registar birača koju izdaje diplomatska misija ili konzularni ured Hrvatske u inostranstvu, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

Srbija je jedna od 47 zemalja u kojima će hrvatski državljani moći da glasaju za predsednika.

Prema podacima Državne izborne komisije najviše ih je u Bosni i Hercegovini - 44 i Nemačkoj - 17.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.