Glasalo 20 miliona Amerikanaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2020, 23:33

Glasalo 20 miliona Amerikanaca

Skoro 20 miliona Amerikanaca već je glasalo na predsedničkim izborima, koji su zakazani za 3. novembar, što je nezabeleženo u svim dosadašnjim izborima, saopštio je Američki izborni projekat.

Poređenja radi, na prethodnim predsedničkim izborima do 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oktobra je glasalo oko šest miliona ljudi, prenosi BBC .

Stručnjaci smatraju da je ovakav trend posledica pandemije, jer ljudi žele da izbegnu gužve na glasačkim mestima na dan izbora.

Glasanje u Teksasu je počelo u utorak i zabeležen je rekordan odziv birača u istoriji prvog dana glasanja, a dnevni rekord je u ponedeljak zabeležen i u Džordžiji.

U Ohaju je listiće za glasanje poštom tražilo više od 2,4 miliona ljudi, što je dvostruko više nego 2016. godine.

Istraživanje je pokazalo da velika većina onih koji su već glasali podržava demokrate, ali iz republikanskog tabora poručuju da Džo Bajden može da pobedi u ranom glasanju, ali da će Donald Tramp to lako preokrenuti u svoju korist u izbornom danu.

Analitičari ukazuju na istraživanja koja pokazuju da će ove godine, za razliku od mnogih drugih izbora, glasati veliki broj mladih, što bi trebalo da bude prednost za Bajdena, kao što je svojevremeno donelo veliku prednost Baraku Obami.

U istraživanju Aksiosa četiri od deset studenata reklo je da planiraju da protestuju ukoliko Tramp pobedi, dok bi to uradilo samo tri odsto studenata u slučaju pobede Bajdena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 20 miliona Amerikanaca već je glasalo na predsedničkim izborima

Izvor: Danas, 17.Okt.2020, 00:33

Skoro 20 miliona Amerikanaca već je glasalo na predsedničkim izborima, koji su zakazani za 3. novembar, što je nezabeleženo u svim dosadašnjim izborima, saopštio je Američki izborni projekat.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.