FRANCUSKA UPALA U HAOS I NASILJE Le Pen iznela žestoke optužbe protiv Makrona, pa se zarekla šta će prvo da uradi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 20:57

"FRANCUSKA UPALA U HAOS I NASILJE" Le Pen iznela žestoke optužbe protiv Makrona, pa se zarekla šta će prvo da uradi

Kako je ranije objavio list Žurnal de Dimanš, Marin bi imala velike izglede da osvoji prvi krug predsedničkih izbora kada bi oni danas bili održani.

Le Pen je iznela optužbe protiv Makrona, tvrdeći da je Francuska upala u haos, nasilje i ekonomsko propadanje, a takođe je obećala da će uspostaviti red u zemlji.

- Želim da vratim nacionalno jedinstvo i građanski mir, koji tako nedostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekla je Le Pen u komentaru novinarima.

Podsećamo, kako je objavio list Žurnal de Dimanš, Le Pen bi imala velike izglede da osvoji prvi krug predsedničkih izbora kada bi oni danas bili održani.

Ona bi, kako pokazuje istraživanje koje je sprovela firma Ifop-Fidusijal, u drugom krugu izgubila od Emanuela Makrona koji bi osvojio 54 odsto glasova, dok bi ona dobila 46 procenata.

Zamenik generalnog direktora Ifopa, Fredrik Dabi, rekao je da takvi rezultati odražavaju snažnu dinamiku Le Penove, kao i teškoće koje predsednik Makron ima u okviru zdravstvene krize izazvane pandemijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.