Desničara koji bi rekao ne Kosovu pobedio  Rus

Izvor: B92, 23.Maj.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desničara koji bi rekao "ne" Kosovu pobedio " Rus

Bivši lider Partije zelenih Aleksander van der Belen, koji je pobedio na predsedničkim izborima u Austriji, ruskog je porekla, piše Sputnjik.

Njegovi preci po ocu su se preselili iz Holandije u Rusiju krajem 17. veka i od 18. veka su živeli u Pskovskoj guberniji, gde je njegov deda, koji je nosio isto ime, imao različite administrativne dužnosti u Pskovu i u guberniji.

Njegov otac se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rodio u Pskovu, ali je nakon Oktobarske revolucije emigrirao u Estoniju, gde se upoznao sabudućom majkom kandidata za predsednika. On se preselio u Austriju 1940, gde se i rodio Aleksander van der Belen.

Što se tiče njegovog odnosa prema Rusiji, po mišljenju 72-godišnjeg političara, bez Rusije ne mogu biti rešeni međunarodni sukobi, niti može biti promena klime.

Van der Belen je pobedio na predsedničkim izborima u Austriji, osvojivši 50,3 odsto glasova, dok je njegov protivkandidat iz Slobodarske partije (FPO) Norbert Hofer dobio 49,7 posto glasova.

Hofer je priznao poraz i na svom profilu na Fejsbuku se zahvalio svim biračima na „odličnoj“ podršci.

„Naravno da mi je žao danas. Međutim, zalaganje tokom predizborne kampanje je investicija u budućnost“, istakao je Hofer.

On je svojim biračima poručio da bi rado bio predsednik i pazio na „našu predivnu zemlju i najavio da da će i dalje davati doprinos pozitivnoj budućnosti Austrije“.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi predsjednik Austrije porijeklom Rus

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2016

BEČ - Bivši lider Partije zelenih Aleksander van der Belen, koji je pobijedio danas na predsjedničkim izborima u Austriji, ruskog je porijekla...Preci po ocu Aleksandera van der Belena su se preselili iz Holandije u Rusiju krajem 17. vijeka i od 18. vijeka su živjeli u Pskovskoj guberniji. Njegov...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.