Čovek koji uvek pogodi: Tramp će pobediti

Izvor: B92, 26.Okt.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek koji uvek pogodi: Tramp će pobediti

Vašington -- Profesor koji je razvio model koji uspešno predviđa ko će pobediti na predsedničkim izborima u SAD Helmut Norpot kaže da će ovoga puta to biti Donald Tramp.

Norpot kaže da je republikanski kandidat verovatno pobednik jer je bio najjači i u preliminarnim debatama.

Politički analitičar je razvio model, kada ga je primenio retroaktivno, i predvideo pobednika izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 1912. a promašio je samo jednom i to 2000. kada je rekao da će pobediti Al Gor.

Model po kojem se predviđa pobednik polazi od toga koji kandidat je bio bolji u preliminarnim rundama.

“Mislim da je on bio najjači kandidat u partijskim debatama. Predviđeno je još u februaru da će Tramp biti pobednik i ništa se nije promenilo od tada“, rekao je Norpot.

Međutim, ono što model ne uzima u obzir jeste uticaj događaja u toku kampanje, kao ni profile glasača.

Prema sličnom modelu i istraživanju koje je izveo “Ej-bi-si nju“ Klintonova je ispred Trampa, a to navodi i istraživanje Rojters/Ispsos koje njoj daje 96 odsto šansi da će pobediti.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čovek koji uvek pogodi: Tramp će pobediti

Izvor: OkRadio.rs, 26.Okt.2016

Vašington -- Profesor koji je razvio model koji uspešno predviđa ko će pobediti na predsedničkim izborima u SAD Helmut Norpot kaže da će ovoga puta to biti Donald Tramp. Norpot kaže da je republikanski kandidat verovatno pobednik jer je bio najjači i u preliminarnim debatama. Politički...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.