Ako prebrojite ilegalne glasove, gubim FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 06.Nov.2020, 02:25

"Ako prebrojite ilegalne glasove, gubim" FOTO/VIDEO

Predsednik SAD i predsednički kandidat Donald Tramp obratio se večeras javnosti iz Bele kuće i rekao da je pokraden i da su ovo bili lažni izbori.

"Ako prebrojite legalne glasove, lagano pobeđujem. Ako prebrojite ilegalne glasove, gubim. Mnogo listića je stiglo po zatvaranju biračkih mesta, sa zakašnjenjem. Prevaren sam", poručio je Tramp. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je rekao da su predviđali Bajdenovu pobedu u mnogim državama, ali bilo je obrnuto.

"Zadržali smo Senat. Osvojio sam veliki, najveći broj glasova u istoriji, Hispanoamerikanaca, Afroamerikanaca i americkih starosedelaca. Ovo su lažni izbori, moram tako da kažem. Dobijali smo u mnogim zemljama, a onda, nekim čudom, stvari su počele da se okreću u Bajdenovu korist. Ali, predvideo sam da će glasanje poštom biti prevara", rekao je Tramp.

On je rekao da su izračunali tačno koliko im glasova treba i onda su poslali poštom.

"Neverovatno je kako su svi listići koji su poslati poštom doprineli samo jednoj strani. Da ne pričam o prekidu brojanja glasova. Ljudi su mi slali poruke, nikada nisam video takvu ljubav, takvu podršku od građana, ali protivnici hoće da ukradu izbore, a mi ne smemo da im dozvolimo", rekao je Tramp.

"Napravili smo odličan posao. Stotine miliona dolara je bilo protiv nas. Na nacionalnom nivou su nam protivnici bili donatori s Vol strita, a naši donatori bili su mali ljudi", rekao je Tramp.

Tramp je dodao da na poštanskim kovertama nije bilo markica, pečata, ničega.

"Glasanje putem pošte se pretvorilo u katastrofu, ali kao što sam rekao, to nije iznenađenje. Ne smemo da dozvolimo da se to desi našoj državi. Da ne pričam da su blokirali mesta za glasanje, nisu nam dali na prisustvujemo na mnogim mestima. Ccekali smo satima i satima. Zzelimo transparentnost, pravdu, a ne tajne sastanke i skrivanje. Naša država će pobediti, mi ćemo pobediti na izborima. Očekujem dug postupak na putu do pravde, ali smo strpljivi", zaključio je Tramp.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden preuzima vođstvo u Pensilvaniji, Nevadi i Arizoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2020

Američki demokratski predsednički kandidat Džo Bajden vodi u državi Pensilvanija, ali i u još dve države koje bi mogle da imaju uticaj na krajnji ishod izbora - Nevadi i Arizoni...Prema poslednjim rezultatima, na osnovu 91 odsto prebrojanih glasova bajden u Nevadi vodi sa oko 22.000 glasova prednosti...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.