Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2019, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Alžiru pet kandidata za predsedničke izbore u decembru

Ustavni savet Alžira saopštio je večeras da će na predsedničkim izborima 12. decembra biti pet kandidata, od kojih dva bivša ministra nekadašnjeg predsednika Abdelaziza Buteflike.

Savet je naveo da će kandidati za novog šefa države biti Ali Benflis i Abdelmadžid Tebun, bivši premijeri Buteflike kao i Azedine Miubi, takođe bivši ministar Buteflike, i Abdelkader Bengrina, bivši ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedne stranke koju je podržavao Buteflika.

Peti kandidat je Abdelaziz Belaid, koji je predstavnik organizacije mladih koji su podržavali bivšeg predsednika Alžira.

Izbori se organizuju osam meseci posle ostavke Buteflike koji je otišao s vlasti pod pritiskom uličnih protesta. Od tada je Alžir uglavnom pod kontrolom vojske i načelnika Generalštaba Ahmeda Gaida Salaha.

Izbori su prvobitno bili zakazani za 4. jul, ali su odloženi jer se nijedan kandidat nije prijavio.

I pored ostavke Buteflike, protesti u Alžiru su nastavljeni jer protestni pokret isključuje svaki izbor naslednika Buteflike bez prethodnog odlaska funkcionera povezanih sa sadašnjim državnim sistemom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.