Izvor: RTS, 14.Avg.2020, 12:10

Tihanovska poziva na dijalog i ponovno brojanje glasova

Protivkandidatkinja beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka na nedavno održanim predsedničkim izborima, Svetlana Tihanovska, pozvala je svoje pristalice da potpišu onlajn-peticiju u kojoj traže ponovno prebrojavanje glasova sa izbora održanih prošle nedelje, a na kojima veruje da je pobedila.
Svetlana Tihanovska u video-poruci objavljenoj na Jutjubu od pristalica zatražila da podrže istragu o navodnom falsifikovanju izbora, i pozvala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve gradonačelnike da organizuju mirne demonstracije, prenosi Rojters.

Zatražila je od vlasti u Belorusiji da okončaju nasilje i započnu dijalog sa narodom, prenosi Tas.
"Trebalo bi da okončamo nasilje na ulicama beloruskih gradova. Pozivam vlasti da ga zaustave i započnu dijalog", rekla je Tihanovska u video-snimku.
Glavna rivalka predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku na predsedničkim izborima Svetlana Tihanovska otputovala je u utorak u Litvaniju
Istog dana objavila je video u kojem je objasnila zašto je odlučila da napusti zemlju
Nasilje na ulicama izbilo je nedugo pošto su saopštene izlazne ankete izbora, prema kojima je predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio bezmalo 80 odsto glasova demonstranti su izašli na ulice i sukobili sa policijom koja je upotrebila vodene topove, šok bombe i suzavac.
Policija je saopštila da je jedan demonstrant poginuo nakon što je u njegovim rukama eksplodirala neidentifikovana eksplozivna naprava dok je pokušavao da je baci na policajce.
Protesti u Belorusiji nastavljene su i sinoć, povređeno je oko 100 policajaca. 
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tihanovskaja poziva na prestanak nasilja i novo brojanje glasova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2020

Protivkandidatkinja predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka na izuborima održanim u nedelju, Svetlana Tihanovskaja (Svyatlana Tsikhanouskaya), pozvala je vlasti Belorusije da okončaju nasilje i započnu dijalog sa narodom, javila je redakcija RFE/RL na engleskom jeziku. „Trebalo bi da okončamo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tihanovska pozvala gradonačelnike da organizuju mirne proteste u Belorusiji

Izvor: Danas, 14.Avg.2020

Glavna opoziciona kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji, Svetlana Tihonovska pozvala je danas gradonačelnike beloruskih gradova da 15. i 16. avgusta organizuju mirne proteste i pozvala vlast na dijalog.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.