Morales optužio Organizaciju Američkih Država za puč u Boliviji

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morales optužio Organizaciju Američkih Država za puč u Boliviji

Bogota -- Bolivijski predsednik Evo Morales optužio je Organizaciju Američkih Država da je imala direktnu ulogu u državnom udaru koji je doveo do njegove ostavke.

"Puno sam verovao u OAD, rekao sam im da prebroje glasove. Na žalostm OAD se pridružio državnom udaru", rekao je Morales za kolumbijsku televiziju, prenosi Tas s.

Predsednički izbori održani su 20. oktobra u Boliviji i na njima je pobedio Morales, medjutim, nakon brojanja glasova, njegov glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rival Karlos Mesa organizovao je proteste.

Moralesovu ostavku tražili su vojska, opozicija i trgovinska unija, što je on i učinio 10. novembra opisujući dešavanja kao puč.

Morales je 12. novembra otputovao u Meksiko gde je dobio politički azil.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: „Oslobodili smo se MMF-a i imali velike planove za izvoz“: Izgnani bolivijski predsednik Morales o državnom udaru

Izvor: Vostok.rs, 14.Nov.2019

Izgnani bolivijski predsednik Evo Morales optužio je Organizaciju američkih država (OAD) sa sedištem u SAD-u da je donela političku odluku u podršci desničarske opozicije, rekavši da puč i dalje pustoši nakon njegovog progonstva. Govoreći iz Meksika dan nakon što je pobegao iz Bolivije,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.