Lukašenko ponudio ponovno brojanje glasova, opozicija odbila

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2020, 20:18

Lukašenko ponudio ponovno brojanje glasova, opozicija odbila

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je rekao da je ponudio opoziciji da se ponovo prebroje glasovi predsedničkih izbora. Prema njegovim rečima, opozicija je to odbila i insistira na novim izborima. Ranije danas, šef države je takođe priznao da će predsednički izbori u Belorusiji ponovo biti održani posle usvajanja novog Ustava. Prema njegovim rečima, rad na Ustavu je već u toku. Lukašenko je napomenuo da su mu ponuđene dve verzije, koje je odbio jer se malo razlikuju od sadašnje. Predsednik je dodao da je spreman da se odrekne nekih svojih ovlašćenja, „ali ne pod pritiskom ili na ulici“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ponudio sam da se ponovo prebroje glasovi, ali oni to neće"

Izvor: B92, 17.Avg.2020

Minsk -- Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da je ponudio opoziciji ponovno prebrojavanje glasova na izborima, ali da to za njih više nije aktuelno..."Već su mi preko kamera predlagali da se prebroje glasovi.. Neka kažu gde, na kojim biračkim mestima? Uveče im je ponuđeno da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.