Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IIlić: Srbiji potrebni vanredni predsednički izbori, Vučić želi da prizna Kosovo

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas da je uz redovne parlamentarne i lokalne izbore neophodno održati i vanredne predsedničke izbore jer se predsednik države Aleksnadra Vučić "ne ponaša kao predsednik Srbije, pošto ne štiti naš Ustav, a za osam godina je povukao niz besmislenih i štetnih poteza".

"Predsednik Srbije se trudi da nas ubedi da je najvažniji mir i stabilnost u 'regionu', ali svojim paničnim, vanrednim, obraćanjem narodu Srbije, unosi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nemir i konfuziju", rekao je Ilić, u pisanoj izjavi, komentarišući nastup Vučića povodom ostavke na mesto kosovskog premijera Ramuša Haradnija.

Iz obraćanja Vučića, napomenuo je Ilić, "saznali smo da nema ništa od bilo kakvog rešenja za Кosovo i Metohiju koje bi zadovoljilo bar minimum srpskog nacionalnog i državnog interesa", prenela je NS.

"Takođe smo saznali da nas predsednik Srbije priprema za priznanje terorističke države Кosovo, jer tako žele velike sile, a misli na Evropsku uniju”, poručio je Velja Ilić.

Ilić je rekao da je potrebno da se "u ;međuvremenu, do izbora, formira prelazna vlada koja će raditi u tehničkom mandatu i pripremati izbore, na kojim srpski narod i građani treba da odrede pravac u kom će se Srbija kretati i ko će je u tom pravcu voditi".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.