Izvor: Radio 021, 25.Jan.2021, 08:28

De Susa ponovo predsednik Portugalije

Portugalski predsednik Marselo Robelo de Susa pobedio je već u prvom krugu predsedničkih izbora, čime je dobio poverenje glasača za drugi mandat, pokazali su zvanični rezultati.

Na izborima održanim u nedelju, 72-godišnji predsednik osvojio je 61 odsto glasova birača, što je za devet odsto više od glasova koje je osvojio 2016. godine, prenosi Rojters.

Ipak, na ovim izborima glasalo je svega 40 odsto birača, što je najmanje u istoriji Portugalije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Rezultati De Susinih protivkandidata bili su očekivani - kandidatkinja socijalista Ana Gomeš dobila je 13 odsto glasova, a vođa populističke desničrske stranke "Čega" (Dosta!) Andre Ventura bio je treći sa 12 odsto glasova.

Nakon proglašenja rezultat, De Susa je rekao da je najbitnije pitanje koje treba rešavati borba protiv korona virusa.

"To je moj prioritet, u potpunoj saradnji sa parlamentom i vladom", rekao je predsednik.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.