Brazilci biraju predsednika, favorit desničar Žair Bolsonaro

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilci biraju predsednika, favorit desničar Žair Bolsonaro

U Brazilu su otvorena birališta za prvi krug predsedničkih izbora na kojima je favorit kandidat ekstremne desnice Žair Bolsonaro.

Oko 280.000 policajaca i vojnika rasporodjeno je po zemlji i u blizini biračkih mesta koja su otvorena u 8.00 po lokalnom vremenu a biće zatvorena u 19.00.

Bolsonaro prema anketama vodi u prvom krugu izbora, ali pojedina istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi u drugom krugu 28. oktobra mogao biti poražen od levičarskog kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Fernanda Hadada.

Kandidat ekstremne desnice (63) bio je povredjen na jednom skupu 6. septembra zbog čega je deo vremene predizborne kampanje proveo u bolnici.

Bolsonaro, koji ne krije veliku simpatiju prema američkom predsedniku Donaldu Trampu, obećao je iskorenjivanje nasilja ali sa dozvolom gradjanima da nose oružje, kao i oživljavanje privrede.

Novi predsednik će zameniti Mišela Temera koji odlazi s vlasti kao jedan od najnepopularnih predsednika Brazila.

Više od 147 miliona glasača danas bira i guverenere i poslanike u regionalnim parlamentima.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Predsednički izbori u Brazilu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2018

U Brazilu su otvorena birališta za prvi krug predsedničkih izbora na kojima je favorit kandidat ekstremne desnice Žair Bolsonaro. Oko 280.000 policajaca i vojnika rasporođeno je po zemlji i u blizini biračkih mesta koja su otvorena u 8.00 po lokalnom vremenu a biće zatvorena u 19.00. Bolsonaro...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.