Bajden: Beloruski narod zahteva da se njihov glas čuje, nakon 26 godina sistematske represije pod režimom Lukašenka

Izvor: Vostok.rs, 11.Avg.2020, 09:48

Bajden: Beloruski narod zahteva da se njihov glas čuje, nakon 26 godina sistematske represije pod režimom Lukašenka

Predsednički kandidat SAD-a iz reda demokrata Džo Bajden predložio je „transparentno“ brojanje glasova na predsedničkim izborima u Belorusiji i pozvao predsednika Aleksandra Lukašenka da se uzdrži od nasilja nad demonstrantima.
„Podržavam one koji pozivaju na transparentno i tačno prebrojavanje glasova i oslobađanje svih političkih zatvorenika. Takođe pozivam predsednika Lukašenka da poštuje prava mirnih demonstranata i uzdrži se od daljeg nasilja“, navodi se u pisanoj Bajdenovoj izjavi. Komentarišući događaje u Belorusiji, Bajden je kritikovao Lukašenka. „Beloruski narod zahteva da se njihov glas čuje, nakon 26 godina sistematske represije pod režimom predsednika Aleksandra Lukašenka. Posle predsedničkih izbora, prepunih nameštanja, građani mirno protestuju zahtevajući tačan broj glasova, a dočekuju ih specijalne snage sa šok-bombama, suzavcem i gumenim mecima“, dodao je Bajden.  Prema njegovim rečima, zahvaljujući novinarima i aktivistima „sada znamo istinu o napadima režima na demokratiju koje sebi dozvoljava režim“.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.