Vanvremenski Porsche 911 Speedster FOTO

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanvremenski Porsche 911 Speedster FOTO

Posle devet godina čekanja Porsche je konačno obradovao svoje ljubitelje novim Speedsterom.

Međutim, novi Speedster nije baziran na poslednjoj generaciji 911, već njegovo srce čini 911 GT3.

Porsche je odlučio da napravi samo 1.948 jedinica Speedstera, u čast prvog produkcijskog modela kompanije 346, koji je debitovao 1948.

Njegova šasija je derivat okorelog 911, a poseduje posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podešeno upravljanje zadnjim točkovima uz dinamičan pogon.

Pokreće ga 4,0-litarski šestocilindarski bokser agregat koji razvija 508 KS, čija se snaga prenosi preko tradicionalnog šestobrzinskog manuelnog menjača.

Speedster je profitirao i na smanjenoj težini, branik i hauba su od ugljenih vlakana, kao i zadnji deo vozila.

Prednji i zadnji vetrobrani su od poliuretana, a iza 20-inčnih točkova su keramičke kočnice.

Masa je umnogome umanjena i zahvaljujući pomenjenom manuelnom menjaču, koji je četiri kilograma lakši od sedmostepenog, a skoro 20 od automatika sa dvostrukim kvačilom.

Porsche je čak izbacio i klimu, ali kupci mogu da je dobiju ukoliko je zaista žele.

X

Krajnji rezultat je ozbiljno brzi, neosporno atraktivni Porsche težak 1.465 kilograma koji 0-100 km/h postiže za 3,8 sekundi.

Maksimalna brzina je 309 km/h.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi put u javnosti – Porscheov SUV kupe FOTO

Izvor: B92, 18.Apr.2019

Nemački proizvođač premijum sportskih automobila Porsche predstavio je prvi put javnosti svoj prvi model koji spaja SUV i kupe...Porscheov odgovor na BMW X6 i Mercedes GLE Coupe je debitovao u Kini pod oznakom Cayenne Coupe...Krosoveri Macan i Cayenne su ubedljivo naprodavaniji modeli u Porscheovoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.