Porsche i Boeing ulaze u projekt letećih automobila

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Okt.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche i Boeing ulaze u projekt letećih automobila

BERLIN - Samo nekoliko dana nakon što je Boeing uložio 20 milijuna dolara u projekt svemirskog turizma Virgin Galactica, dogovorili su i partnerstvo s Porscheom unutar kojeg bi trebali razvijati "rješenja za luksuznu urbanu zračnu mobilnost".

Drugim riječima, čini se kako Porsche i Boeing planiraju zajedničkim snagama krenuti u ispitivanje mogućnosti za razvoj letećih automobila.

Jučer potpisanim Memorandumom o razumijevanju ove su se dvije kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << obvezale istražiti mogućnosti zračnog prijevoza u gradovima, te iskoristiti svaka svoje jedinstvene tržišne prednosti i iskustvo kako bi realizirali ovakvu ideju i izradili luksuzne gradske letjelice.

Porsche i Boeing će oformiti međunarodni tim stručnjaka koji će se baviti analizama potencijala letećih automobila, dok će u suradnji s Boeingovom podružnicom Aurora Flight Sciences raditi i na konceptu potpuno električne gradske VTOL letjelice. Cilj prve faze jest izraditi i testirati prototip.

Porsche je prošle godine izradio studiju prema kojoj se veliki rast tržišta zračne mobilnosti u gradovima, odnosno letećih automobila ili putničkih dronova, očekuje oko 2025. godine. Studija kaže kako će se do tada ovakvim letjelicama moći putnike prevoziti učinkovitije i brže nego trenutačnim konvencionalnim kopnenim sredstvima prijevoza, čak i uz niže troškove i uz veću fleksibilnost.

Ranije ovoga tjedna pisali smo o sličnom projektu startupa Kitty Hawk, koji već ima funkcionalan prototip putničkog drona – tihe električne letjelice također namijenjene gradskom prijevozu. Startne pozicije se, dakle, zauzimaju, a u narednim godinama vidjet ćemo hoće li se predviđanja o letenju iznad velikih gradova zaista i ostvariti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Globalni giganti ulaze u zajednički projekat LETEĆIH AUTOMOBILA

Izvor: Blic, 13.Okt.2019

Samo nekoliko dana nakon što je "Boing" uložio 20 miliona dolara u projekat svemirskog turizma "Virgin Galactica", kompanija je dogovorila i partnerstvo sa "Poršeom" u okviru kog bi trebalo da razvija "rešenja za luksuznu urbanu vazdušnu mobilnost". Drugim rečima, čini se da Porše i Boing planiraju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.