Ako vam je običan Cayenne S nedovoljan, a Turbo preskup – tu je S Coupe FOTO

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vam je običan Cayenne S nedovoljan, a Turbo preskup – tu je S Coupe FOTO

Nemački proizvođač premijum sportskih automobila Porsche predstavio je Cayenne S Coupe.

Cayenne S Coupe sa 2,9-litarskim tvin-turbo V6 nudi 440 KS i 549 Nm, pa popunjava prazninu između osnovne verzije Xayenne S sa 340 i najsnažnije Turbo koja ima 550 KS.

Osim toga što daje neku "zlatnu sredinu" kada je u pitanju snaga, S Coupe je srednje rešenje i kada je u pitanju cena.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Porsche će prodavati Cayenne S Coupe po početnoj ceni od 89.850 dolara, što je kuplje od osnovnog Cayenne Coupea čija je početna cena 76.550 $, ali daleko manje od preskupog Turbo koji kreće od 131.350 $.

S Coupe dolazi isključivo sa osmobrzinskim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka.

Porsche procenjuje da krosover od 0-100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi, dok je u Lightweight Sport paketu brži i dodatnu desetinku.

Maksimalna brzina u obe varijante je 265 km/h.

S Coupe ima neznatno različitu stardandnu opremu u odnosu na osnovni model Cayenne S, kao što je Sport Chrono paket, sportska sedišta koja su podesiva na osam načina, panoramski fiksirani stakleni krov, 20-inčne felne.

Kupci mogu da biraju i između opcija sa dva sedišta pozadi ili zadnje klupe sa tri sigurnosna pojasa.

Prodaja Porsche Cayenne S Coupe počinje na jesen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.