Vodostaji reka u porastu, nema opasnosti od poplava

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaji reka u porastu, nema opasnosti od poplava

Zbog topljenja snega vodostaji reka u Srbiji su u porastu, ali nema opasnosti od izlivanja, kaže za RTS Zvonimir Kocić iz preduzeća "Srbijavode".
Zvonimir Kocić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da ne očekuju povećanje vodostaja i dostizanje kriterijuma pri kojima se proglašava odbrana od poplava.

"Trenutno ne postoji opasnost, a očekivano je da u narednih deset dana dođe do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << daljih porasta vodostaja, ali bez nekih opasnosti", objasnio je Kocić.
Ukazao je da su kritična mesta na kojima se trenutno izvode radovi.
"Na svim tim lokalitetima preduzete su odgovarajuće mere preventive, tako da se na tim lokalitetima ne mogu očekivati nikakvi rizici od poplava", naglasio je Kocić.
Na pitanje koliko mogu uticati hidrološke prilike u regionu na našu zemlju, Kocić kaže da se to ne može odraziti na naše područje.
"Sve što se u regionu dešava upravo je posledica otopljenja snega, povremeno ima i nekih kišnih epizoda, međutim to se ne može odraziti nikako na naše područje", dodaje Kocić.
Naglasio je da je podizanje svesti javnosti od velikog značaja pre svega kada je reč o neplanskoj izgradnji ili korišćenju korita vodotoka za bacanje smeća i otpada.
"Građani moraju biti upoznati sa tim da se vodotoci ne koriste na neki način koji sprečava oticanje velikih voda", zaključio je Kocić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji 'nema opasnosti' od poplava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2019

Vodostaji rijeka u Srbiji su u porastu, ali nema opasnosti od izlivanja, izjavio je danas predstavnik preduzeća "Srbijavode" Zvonimir Kocić. On je rekao da ne očekuju povećanje vodostaja reka u Srbiji i dostizanje kriterijuma pri kojima se proglašava odbrana od poplava. "Trenutno ne postoji opasnost,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.