Večeras i sutra obilne padavine, moguće nove poplave

Izvor: Cafe.ba, 05.Avg.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras i sutra obilne padavine, moguće nove poplave

Tokom večeri i sutra u Republici Srpskoj i Srbiji očekuju se jake padavine i do 60 litara po metru kvadratnom, u pojedinim krajevima praćene gradom i jakim vjetrom.

Usljed padavina može doći do bujičnih poplava manjih rijeka u sjevernim, sjeverozapadnim i istočnim dijelovima Republike Srpske, upozoravaju iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. Na snazi je stanje pripravnosti.

U Banjaluci je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << za sat vremena palo 47 litara kiše po kvadratnom metru.Olujni vjetar i jak pljusak blokirali su pojedine ulice grada, a nekoliko objekata je uništeno.

Zbog nevremena došlo je do privremenog prekida električne energije.

Vremenske nepogode pogodile su Semberiju i Podrinje , gdje se još očekuju obilne padavine od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Stanovništvo je pozvano na pripravnost, zbog mogućeg izlivanja rijeka i rječica, naročito u područjima gdje nisu sanirani nasipi.

Nevrijeme je pogodilo i Višegrad poslije podne.Kiša koja je neprestano padala sat vremena poplavila je ulice.Dok su na selima oštećeni putevi.

Šire gradsko jezgro Srpca i prigradska naselja oko podneva zahvatila je kiša praćena grmljavinom, koja je preplavila više ulica i četiri kilometra regionalnog puta Srbac – Prnjavor, zbog čega je na ovoj sobraćajnici bio obustavljen saobraćaj.

Nova bujična poplava i u centru Kostajnice, usljed izlivanja rječica Tavija i Bubnjarica.

Žuti meteoalarm je uključen i u FBiH za područje Sarajeva, Bihaća, Mostara, Livna i Tuzle što predstavlja potencijalno opasno vrijeme.

Jak vjetar u Zenici lomio je stabla , vodene bujice blokirale su saobraćajnice, aktivirana su klizišta.

Kiša je za pola sata pretvorila ulice Mostara u rijeku.U gradu je došlo i do prekida napajanja električnom energijom.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.