U nevremenu u Italiji za dva dana poginulo 20 osoba

Izvor: N1 televizija, 03.Nov.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nevremenu u Italiji za dva dana poginulo 20 osoba

Za samo dva dana broj mrtvih od nevremena u Italiji, jakog vetra i kiše i poplava, skočio je sa 10 na današnjih 20.

Oluja i bujice su na severu Italije poobarale čitave šume, a najteže posledice su u oblasti Veneto, u podnožju Dolomita.

"Kao da je bio zemljotres", izjavio je Luka Zaja, guverner te oblasti u kojoj je bez struje 160.000 ljudi, dok meteorolozi predviđaju još kiše uz jak vetar.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />I na krajnjem jugu Italije, na Siciliji, poplave su blokirale puteve.

Italijanska civilna zaštita je objavila da je u toku "jedna od najsloženijih meteoroloških situacija u poslednjih 60 godina".

U Veneciji, gde je nivo mora neuobičajeno visok, onesposobljeni su čak i dodatni, drveni mostovi i pešačke staze, poplavljena su i uzdignuta prizemlja zgrada, a izmerena brzina vetra je čak 180 kilometara na sat.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nastavlja se nevreme s rekordnim ekstremima u Italiji, 20 mrtvih

Izvor: Beta, 03.Nov.2018

Za samo dva dana broj mrtvih od nevremena u Italiji - jakog vetra i kiše  i poplava, skočio je sa deset na današnjih 20.Oluja i bujice su na severu Italije poobarale čitave šume, a najteže posledice su u oblasti Veneto, u podnožju Dolomita."Kao da je bio zemljotres", izjavio je Luka Zaja, guverner...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.