Šta mogu da očekuju turisti koji su uplatili aranžman za Veneciju

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta mogu da očekuju turisti koji su uplatili aranžman za Veneciju

Jaka kiša i danas pada u Veneciji, a nivo vode je najviši od 1966. godine. U gradu ipak ima turista. Da li se menjaju planovi putovanja u našim turističkim agencijama?
Poplavljeno je oko 70 odsto Venecije. Hodanje kroz vodu u dubokim čizmama zanimljivo je jedino avanturistima.

"Ima samo turiste koji nisu zaista hteli da otkažu, gledamo snimke gde nose kofere u rukama, čizme do pola >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << struka. Svi koji drže i rade bilo koju delatnost su oštećeni, hoteli su zatvoreni, sve to treba sada renovirati, isušiti, vratiti u pređašnje stanje", objašnjava Vesna Marinković iz Udruženja turističkih vodiča Srbije.
U turističkim agencijama, međutim, i dalje zvone telefoni. Andrej Todorović iz "KonTikija" kaže da iako ima interesovanja, oni neće voditi turiste ako procene da bezbednost nije na najvišem nivou. 
"Interesovanje postoji, naravno uz to interesovanje idu i određena pitanja, mi kao turistička agencija svakako nećemo ni u Veneciju niti u bilo koji drugi deo sveta slati naše turiste, ukoliko procenimo da ta bezbednost nije na najvećem mogućem nivou", rekao je Todorović.
Kada je reč o elementarnim nepogodama, pravila su jasna.
"Verujem da će agencije izaći u susret i ponuditi neka alternativna putovanja za one koji ne mogu da promene termin, a za sve ostale povraćaj novca je nešto što je potpuno očekivano s obzirom na to da se radi o elementarnoj nepogodi koja nije mogla biti predviđena", kaže direktor "Jute" Aleksandar Seničić.
Ukoliko se situacija stabilizuje i hotelijeri garantuju svoje usluge onako kako je to bilo planirano, onda nema razloga za otkaz, dodao je Seničić.
Bez obzira na to što je do sada šteta procenjena na milijardu evra, u turističkim agencijama ne očekuju da će se to odraziti na cene aranžmana. To će, kao i svih ovih godina zavisiti isključivo od sezone.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.