Srbija pomaže Makedoniji i Albaniji sa po 50.000 evra

Izvor: Beta, 08.Feb.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pomaže Makedoniji i Albaniji sa po 50.000 evra

BEOGRAD, 8. februara 2015. (Beta) - Vlada Srbije odlučila je u nedelju da uputi pomoć u iznosu od po 50.000 evra Makedoniji i Albaniji, povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile ove dve susedne države, saopšteno je nakon sednice Vlade Sbrije.

Kako je navedeno, odluka o jednokratnoj pomoći je doneta na predlog predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Vlada je na sednici usvojila i Program rasporeda i korišćenja sredstava budžetskog fonda za lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u našoj zemlji.

U ovoj godini u budžetu su za tu svrhu predvidjena sredstva od 875.750.000 dinara.

U saopštenju je navedeno da je doneta odluka i da se posebna priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, takozvane nacionalne penzije, umanje za 10 odsto.

Odluka o umanjenju nacionalnih penzija, koje su do sada iznosile 50.000 dinara, doneta je u skladu sa politikom štednje koju sprovodi Vlada Republike Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.