Saradnja niškog aerodroma i Sofijskog okruga u cilju prevencije i delovanja u slučaju elementarnih nepogoda

Izvor: NTV.rs, 13.Jan.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja niškog aerodroma i Sofijskog okruga u cilju prevencije i delovanja u slučaju elementarnih nepogoda

Niški aerodrom i Sofijski okrug potpisali su danas u Nišu sporazum o realizaciji projekta “Planiranje mera zaštite od požara i elementarnih nepogoda u prekograničnom regionu“. Ako ovaj projekat bude realizovan, niški aerodrom dobiće najsavremeniju opremu za prevenciju i delovanje ukoliko dođe do požara.
U graničnom regionu Srbija-Bugarska, poplave i požari su najzastupljenije prirodne katastrofe u pogledu ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << štete. Poslednjih nekoliko godina, požari i poplave češći su i većeg intenziteta zbog uticaja klimatskih promena. Kako bi se sprovela prevencija i brzo reagovalo pri eventualnim nepogodama, niški aerodrom i Sofijski okrug planiraju projekat koji ima za cilj da nabavi najsavremeniju opremu kojom bi se ovakvi problemi sprečili i rešavali.
Aerodrom će ovim projektom dobiti komandno vozilo za obilazak i osnovnu i pomoćnu opremau. Bugarska strana će dobiti vozilo za obilazak terena, među kojima i kritičnih tačaka, kao i multifunkcionalni bager koji će se koristiti prilikom poplava, zaustavljanja požara i prevencije. Nosilac projekta je Javno preduzeće Aerodrom Niš, dok je Sofijski okrug partner. Predviđeno je da projekat traje 24 meseci, a ukupan iznos je 400.000 evra.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.