SSP: Država da pomogne u selima bez struje i vode u Jablaničkom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2021, 17:49

SSP: Država da pomogne u selima bez struje i vode u Jablaničkom okrugu

Protekle nedelje jug Srbije pogodile su poplave, ali i ledene kiše, usled kojih su mnoga sela u Jablaničkom okrugu i dalje bez vode i struje, navode iz Stranke slobode i pravde Leskovac i apeluju na državu da pomogne ljudima koji su zarobljeni i zaglavljeni u svojim selima.

U saopštenju stranke stoji da se od Vlade, Vojske i MUP-a hitno zahteva da krenu sa rašćišćavanjem puteva do Sejanice, Predejana, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Slatine, Dedine bare, Kljajića, Buvca, Radevca, Drvodelje, ali da obezbede agregate za struju ovim selima, kao i terenska vozila za potrebe Domova zdravlja.

Stranka slobode i pravde ima plan kako kako da sačuva srpsko selo. Umesto što finansiramo preplaćene auto-puteve bez automobila, asfaltiraćemo sve seoske puteve, umesto izgradnje stadiona kupićemo terenske automobile i zaposliti lekare koji lečiti ljude u našim selima. Opremićemo i sve škole i domove zdravlja, a poljoprivrednici će dobiti adekvatne subvencije – navodi se u saopštenju.

Pored pomenutih sela, problem sa strujom u Jablaničkom okrugu imaju i stanovnici sela u okolini Medveđe, dok se Vlasotinčani vodom za piće snabdevaju iz cisterni.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.