Rekla sam vam! Greta uz poplavljenu Veneciju sa jahte, Tviteraši BESNE I PRAVE MEMOVE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rekla sam vam!" Greta uz poplavljenu Veneciju sa jahte, Tviteraši BESNE I PRAVE MEMOVE (FOTO)

Prašina koju je svojom pojavom u svetu podigla Greta Tunberg ne jenjava.

Njeno ime ponovo se našlo u žiži javnosti, ovoga puta iz malo drugačijeg razloga.

Poplave koje se dešavaju u Veneciji šokirale su svet. No, uvek se pronađe neko ko u svemu vidi izvor šale i zezanja, tako je bilo i ovog puta.

I dok se Venecija bori sa najvećim poplavama u poslednjih 50 godina, pojedini korisnici Tvitera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odlučili su da naprave sprdnju sa ovom situacijom, praveći memove sa likom aktivistkinje Grete Tunberg i natpisima "Rekla sam vam!".

I told you

[@LughinoViscorto] pic.twitter.com/3aLMva6ITM

— Spinoza (@spinozait) November 13, 2019

Ovakve šale izazvale su i negativne reakcije mnogih korisnika Tvitera.

Da je Greta Tunberg svojom pojavom i govorom u Ujedinjenim nacijama gotovo podelila planetu dokazano je i ovog puta, kada čak nije ništa ni progovorila, a samo svojim likom bila okidač za pokretanje prave diskusije i gomile komentara.

I dok Greta sa još dvoje Jutjubera plovi Atlantikom na jahti kupljenoj od novca zarađenog radom na "ofšor" naftnim postrojenjima i u rudnicima zapadne Australije, Italijani su poprilično besni zbog sprdnji koje se na Tviteru prave oko poplava u Veneciji, a naročito oko fotošopa na fotografiji sa čuvenim trgom Svetog Marka u Veneciji i likom Grete Tunberg.

We sail for home! pic.twitter.com/Mc5IoGpKXA

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) November 13, 2019

Mmogi smatraju da su ovakve šale u trenucima kada se Venecija bori sa istorijskim poplavama neslane i odraz lošeg ukusa.

"Nije smešno, idioti", "Sarkazam je malo previše za ovakvu situaciju" i slično su samo neki od mnogobrojnih komentara na ove memove.

Kada su neki od korisnika Tvitera pokušali da zaista skrenu pažnju Greti na situaciju u Veneciji, ostavljajući poruke na njenom nalogu, vrlo bržo su optuženi za "klimatsku histeriju".

venice newshttps://t.co/OoM0AtfV5K

— Christopher Cartwright (@chriscartw83) November 12, 2019

Drugi tviteraši sa malo više smisla za crni humor pridružili su se opštem zezanju sa svojim memovima vezanim za situaciju u Veneciji.

pic.twitter.com/wOOKUHvV2d

— RU (@VignettaRu) November 13, 2019

Neki su otišli čak i dalje, predlažući da bi grad zapravo mogao i da unovči poplave i zaraditi novac od "nasukanih turista".

- Besplatno spašavanje za stanovnike, 50 evra za turiste u 100 evra za VIP spašavanje sa gondolom. Prihvataju se kartice - napisala je jedna od korisnica Tvitera.

Poplave u Veneciji do sada su odnele dva života i prouzrokovale štetu koja se procenjuje desetinama miliona evra. Ovo je četvrti put da je grad pretrpeo velike poplave u poslednjih 20 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.