Rastu vodostaji Toplice i Južne Morave

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 12:15

Rastu vodostaji Toplice i Južne Morave

Nakon što su se posle nedavnih poplave reke na jugu Srbije vratile u korita, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će na donjim tokovima Toplice i Južne Morave sa pritokama vodostaji dostići i neznatno prevazići granice redovne odbrane od poplava.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, očekuje se da danas vodostaj kod Mojsinja na Južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Moravi dostigne i pređe i granicu vanredne odbrane od poplava.

Vodostaji će porasti i na Limu, Ibru, kao i na Belom i Crnom Timoku.

Podsetimo, zbog poplava je početkom januara proglašena vanredna situacija u 16 opština i gradova na jugu, a u mnogima je i dalje na snazi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

RHMZ: Vodostaji Save, Nere, Južne Morave u porastu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 08:41

Vodostaji na Neri kod hidrostanice Kusić i na donjem toku Južne Morave sa pritokama će tokom dana dostići i neznatno prevazići granice redovne odbrane od poplava, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ)...Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, na Savi kod Šapca vodostaj tokom 28. i 29....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.