Kina :Broj žrtava u poplavama se popeo na 302, nestalih 50

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 11:50

Kina :Broj žrtava u poplavama se popeo na 302, nestalih 50

Kineske vlasti prijavile su danas veliki skok u broju poginulih od nedavnih poplava, u kojima je život izgubilo 302 ljudi, dok se 50 lica i dalje vodi kao nestalo, prema najnovijim podacima pokrajinske vlade Henana.

Najveći broj žrtava je evidentiran u gradu DŽengdžou, gde je poginulo 292 ljudi, a 47 se vodi kao nestalo, prenosi agencija AP.

Još deset ljudi je stradalo u tri druga grada, naveli su zvaničnici na konferenciji za novinare.

Grad DŽengdžou, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prestonicu provincije Henan, pogodile su pre 13 dana rekordne količine padavina, a bujice su poplavile gradski sistem metroa, ubivši 14 ljudi. Ulice su tada pretvorene u brze reke, što je prouzrokovalo prevrtanje automobila.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 20. jula više od 300 osoba poginulo u poplavama u Kini

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2021

Broj poginulih u poplavama u centralnoj Kini od 20. jula povećan je na 302, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je 50 osoba nestalo.

Nastavak na N1 televizija...

Kina: Više od 300 žrtava u poplavama

Izvor: Radio 021, 02.Avg.2021

Kineske vlasti prijavile su danas veliki skok u broju poginulih od nedavnih poplava.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.