Posle uređenja sela u Novim Kozarcima ne brinu zbog jakih kiša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle uređenja sela u Novim Kozarcima ne brinu zbog jakih kiša

U Novim Kozarcima kod Kikinde, selu koje je prethodnih godina imalo velikih problema usled obilnih padavina, najnovija kiša ovoga puta nije izazvala poplave u domaćinstvima. U selu su u prethodnom periodu asfaltirani novi putevi, kanali i propusti su očišćeni, pa ni oko 60 litara koliko je palo po kvadratnom metru, nije izazvalo nikakve posledice.

Meštani Novih Kozaraca u blizini Kikinde i danas pamte obilne padavine koje su pre desetak godina napravile velike probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u domaćinstvima jer su zbog nepropusnih kanala mnoge bašte i kuće bile poplavljene. Problem se rešavao uporedo sa kišom koja nije prestajala da pada. Danas je u selu potpuno drugačija situacija. Meštani imaju novu asfaltiranu ulicu, kanali su čisti i tokom najnovijih padavina, kada se na Nove Kozarce obrušilo oko 60 litara po kvadratnom metru, nije bilo nijedne poplavljene bašte.

Problemi su nestali onog momenta kada je u Novim Kozarcima asfaltirana glavna ulica, koja ih spaja sa susednim selom. Pored toga, svest samih stanovnika je poptuno promenjena, a reagovala je i komunalna inspekcija sa kažnjavanjem usled neočišćenih kanala.

''Poučeni iskustvom, kako smo prošli ranijih godina, unapred smo očistili kanalsku mrežu, svako je ispred svoje kuće sredio što je trebalo. Pored toga, urađeni su novi putevi i to je doprinelo da nemamo više zadržavanje vode na asfaltu , tako da za sada nema nikakvih problema. U slučaju potrebe, ekipe su spremne, odnosno radnici Mesne zajednice, tako da sve funkcioniše bez problema'', kaže Dragoljub Ćosić, predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Kozarci.

Kiša je obradovala i lokalne paore s obzirom na to da je zemljište u deficitu sa vlagom već duži period.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.