POPLAVE POGODILE SELO KUZMIN: Predstavnici kancelarije za KiM večeras obišli šest domaćinstava

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2022, 01:48

POPLAVE POGODILE SELO KUZMIN: Predstavnici kancelarije za KiM večeras obišli šest domaćinstava

Porodice poplavljenih domaćinstava evakuisane i smeštene kod rođaka

Predstavnici Kancelarije za KiM obišli su večeras selo Kuzmin, nedaleko od Kosova Polja, u kome su se izlile reke Sitnica i Drenica i poplavile sedam domaćinstava.

Predstavnik Kancelarije za KiM Petar Nedeljković rekao je da su došli kako bi na licu mesta procenili šta je trenutno najpotrebnije sprskom narodu na KiM i kako bi im pružili podršku.

On je poručio da će stručne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komisije u nekom optimalnom vremenu, u saradnji sa predstavnicima privremenih organa, dati detaljnu procenu štete i na osnovu toga će se krenuti u saniranju iste.

- Nažalost, na vremenske prilike ne možemo da utičemo, ali ono što možemo je da, kao i uvek do sada, budemo sa našim narodom kada je najteže i shodno realnim potrebama pomognemo da se prevaziđe ova za njih teška situacija - rekao je Nedeljković, a prenosi RTV Gračanica, navodi Tanjug.

On je svim Srbima koji večeras slave Svetog Arhangela u ime Kancelarije za KiM čestitao slavu i poželeo da je provedu u miru i blagostanju.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovo Polje Aleksandar Trajković, koji je tokom čitavog dana bio sa meštanima Kuzmina, naglasio je da su porodice poplavljenih domaćinstava evakuisane i smeštene kod rođaka i da će se situacija pratiti i tokom noći.

On je dodao da je Kancelarija za KiM obezbedila pumpe za ispumpavanje vode, kao i da su u svakom trenutku na raspolaganju ekipe iz opštine Gračanica i privremenog organa grada Prištine.

- Pratićemo situaciju i reagovati ukoliko dođe do povećanja vodostaja - poručio je Trajković.

U selu Kuzmin, u kojem je koje sukoba na KiM živelo gotovo 100 odsto Srba, danas opstaje još 120 srpskih domaćinstava.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.