Osumnjičeno 20 grčkih zvaničnika zbog požara kod Atine

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeno 20 grčkih zvaničnika zbog požara kod Atine

Tužilački tim koji istražuje požar kod Atine 23. jula, u kojem je poginulo 99 ljudi, kao osumnjičene je pozvao 20 grčkih zvaničnika da iduće nedelje daju iskaze o tome.

Osumnjičeni su za razna, među kojima i za najteža krivična dela, za šta ih već od letos u nekoliko krivičnih prijava terete rođaci žrtava.

Po nalogu tužioca Vrhovnog suda, tužioci koji vode istragu su zatražili iskaze prefekta pokrajine Atike, u kojoj je i Atina, Rene Duru - koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << osumnjičena i zbog razorne poplave novembra prošle godine, a pozvani da daju iskaze su i predsednici opština Maraton i Rafina koje je zahvatio julski šumski požar.

Tužioci traže i iskaze bivšeg generalnog sekretara Službe civilne zaštite Grčke, bivšeg šefa Grčke policije, kao i sadašnjih zvaničnika Policije, Službe Civilne zaštite, Vatrogasne službe Grčke i Obalske straže.

Atinski list "Katimerini" primećuje da su pozivi za saslušanje upućeni dva i po meseca od kada je preliminarna istraga požara počela kao "hitna".
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.