Oluja divlja u Crnoj Gori: Poplavljeni Kotor i Tivat, otkazani avionski letovi (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Dec.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja divlja u Crnoj Gori: Poplavljeni Kotor i Tivat, otkazani avionski letovi (FOTO+VIDEO)

Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru, dovele su do plavljenja opština Tivat i Kotor Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru, dovele su do plavljenja opština Tivat i Kotor. Poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dve ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu, javlja CdM.Veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj, saopštila je Opština Tivat.- Opštinski tim za vanredne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljnjeg saobraćaj bude obustavljen a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila - kazali su iz tivatske opštine.Prema rečima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa peskom za priobalni deo ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.- Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima prijeti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Putni pravac kotorski kružni tok – Radovići Luštica je prohodan za saobraćaj i pod merama je nadzora - navodi se u saopštenju.U centralnim i južnim predelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar.Zbog nevremena kasne i letovi Montenegro erlajnsaUsled nepovoljnih vremenskih uslova, većina popodnevnih letova nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines saobraćaće sa zakašnjenjem, posebno kada je reč o destinacijama jugoistočne Evrope, saopšteno je iz crnogorske aviokompanije.- Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo uslova, a poštujući stroge procedure sigurnosti i bezbednosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 sata - rekli su iz te kompanije.Kako prenosi crnogorski portal CdM, nakon stabilizacije vremenskih prilika, svi letovi će se realizovati po ustaljenom redu letenja.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vožnja kroz kanjon Morače dok besni oluja: Brisači ne stižu da obrišu kišu, vodopadi se slivaju sa stena (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Dec.2019

Primorski gradovi su najviše pogođeni, otkazani su letovi, a poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru Crnu Goru je danas zadesila velika oluja. Primorski gradovi su najviše pogođeni, otkazani su letovi, a poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.