Niš, moj grad: Muke Nišlija sve veće, stanje u gradu za podsmeh i brigu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2022, 08:29

"Niš, moj grad": Muke Nišlija sve veće, stanje u gradu za podsmeh i brigu

Krah nekih javnih preduzeća, povećanje cena njihovih usluga, poplave širom grada posle kiša i zapuštena sportska infrastruktura neki su od problema zbog kojih je stanje u Nišu za podsmeh i brigu, upozorava odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović.

Smatra da su muke građana sve veće, a da lokalni čelnici ništa ne preduzimaju, već da pokušavaju da reše probleme povećanjem cena javnih preduzeća, poput Toplane i Parking servisa.

Još >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nema rebalansa gradskog budžeta, a kriza u Nišu preti da eskalira. Kadrovi u javno komunalnom sektoru se lako zamenjuju, “vežbaju” da budu rukovodioci, dok je JKP Gorica već doživelo krah, a po svemu sudeći, slična sudbina čeka i JKP Mediana - kaže Jovanović.

Tvrdi da "Niš, moj grad" ima rešenje, ali da nema međustranačkog dijaloga; foto: Koalicija "Niš, moj grad"Pretpostavlja da Niš više neće biti domaćin velikih takmičenja jer se, kaže, ništa ne ulaže u sportsku infrastrukturu zbog pogrešne politike u sportu.

Niš verovatno neće biti domaćin velikim sportskim takmičenjima jer je sportska infrastruktura potpuno zapuštena i samo se gladaju stranački i lični interesi, a rezultata nema - ističe on.

Ukazuje i na to da građani imaju sve više problema posle kiše, naročito oni koji žive oko “Čaira”, na Somborskom bulevaru i u Knjaževačkoj ulici.

Grad je izdvojio ogromna sredstva za izgradnju Čairskog kolektora, ali je to samo pogoršalo stanje, jer se, po našim saznanjima, odustalo od trase Čairskog kolektora da bi se neki objekti zaštitili jer su izgrađeni bez dozvole - navodi Jovanović.

Tvrdi da koalicija “Niš, moj grad” ima rešenja za te lokacije, ali da u Nišu nema međustranačkog dijaloga, kao i da se novac troši na pogrešan način.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.