Nevreme u Dalmaciji, dva aviona nisu mogla da slete kod Splita

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Dalmaciji, dva aviona nisu mogla da slete kod Splita

Jadransku obalu ponovno je zahvatio olujni jugo koji donosi visoke talase i poplave. Zabeleženi su snažni udari vetra, od čak 108 kilometara na sat u Splitu.
Kako je i bilo i najavljeno, nedelja je donela snažni jugo čiji udari mestimično prelaze olujnih 100 kilometara na sat, prenosi portal Dalmacija danas.

Prema podacima DHMZ-a, udari vetra u Splitu iznose do 108 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sat, a olujnih udara ima i na ostrvima duž većeg dela obale.
Od Dubrovnika do Rijeke, brojne brodske, katamaranske i trajektne linije su otkazane.  
Zbog nevremena dva aviona iz Zagreba nisu mogla da slete na aerodrom Resnik kod Splita. Jedan je trebalo da sleti u 15:50, a drugi u 16:14, ali su produžili prema jugu. 
Obale u Kaštelima su delom poplavljene, jak jugo stvara velike talase i prevrće kontejnere. 
Inače, preko Jadrana premešta se frontalni sistem koji donosi jake grmljavinske pljuskove delu srednjeg i severnog Jadrana.
Zbog toga je državni hidrometeorološki zavod izdao crveni meteoalarm. To znači da je vreme veoma opasno i podrazumeva visoki rizik opasnosti za zdravlje, pa i za život, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalsku infrastrukturu.  
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.