Izvor: RTS, 05.Dec.2021, 16:54

Nevreme napravilo haos u okolini Splita - kuće poplavljene, meštani evakuisani

Nevreme s grmljavinom pogodilo je teritoriju Splita. U opštini Dicmo zatvoreni su pojedini putevi, polavljene kuće. Vatrogasci su na terenu, a deo stanovništva je evakuisan.
Najteže je na području Dicma gde su se s okolnih brda i planina slile velike količine vode. Poplavljeni su putevi i polja, a voda je prodrla u neke kuće. Deo stanovništva je evakuisan.

Grad Sinj objavio je da u Dicmo šalje 500 vreća s peskom i vatrogasce - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pet vatrogasnih vozila, osam vatrogasaca i šest pumpi kako bi ispumpale vodu iz stambenih i privrednih objekata.
Nadležni savetuju da se vozi pažljivo duž priobalja zbog velike količine vode, ali i grada.
Na delovima auto-puta A1 je ograničenje brzine 40 kilometara na čas, a vozila se otežano kreću i na državnom putu DC1 Sinj-čvorište Grlo Klis, zbog vode na kolovozu.
Zatvoreni su brojni lokalni putevi. 
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teška noć za područje hrvatske opštine Dicmo, poplavljene saobraćajnice, voda prodrla u kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2021, 10:51

U hrvatskoj opštini Dicmo, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zbog obilnih kiša i stvaranja bujica evakusano je više kuća, a Petar Maretić, načelnik te opštine, kaže da je problem nastao kada, su "neki neodgovorni pojedinci barijerama blokirali oticanje bujičnih voda"...Nevreme praćeno obilnom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.