NABUJALA REKA DIVLJA, OSTAO SAMO AMBIS: Zbog poplava kod Kraljeva progutani mostovi i saobraćajnice! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2020, 18:46

NABUJALA REKA DIVLJA, OSTAO SAMO AMBIS: Zbog poplava kod Kraljeva "progutani" mostovi i saobraćajnice! (VIDEO)

Novi podaci o šteti konstantno pristižu

Snažna bujica koja od utorka ujutro bukvalno divlja studeničkim krajem, sedamdesetak kilometara od Kraljeva, bukvalno je otkinula parče regionalnog puta Studenica – Ivanjica i to u dužini od oko stotinu metara.

Ovo je još jedna od brojnih stavki na dugačkom spisku teško oštećene ili čak potpuno uništene saobraćajne infrastrukture u kraljevačkom kraju tokom elementarne nepogode koja je zahvatila celu teritoriju grada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kraljeva.

Osim ove saobraćajnice, u kraljevačkom kraju stradali su lokalni mostovi i saobraćajnice u Lopatnici, Glediću, Studenici, Rudnu, viseći most u Magliču... To svakako nije i konačan broj, jer novi podaci o šteti konstantno pristižu.

Kraljevo, splavovi, trenutno.. pic.twitter.com/jszySZu1mU

— konstruktivna destrukcija (@samodestruktivn) June 23, 2020

Ovo je još jedna od brojnih stavki na dugačkom spisku teško oštećene ili čak potpuno uništene saobraćajne infrastrukture u kraljevačkom kraju tokom elementarne nepogode koja je zahvatila celu teritoriju grada Kraljeva.

Osim ove saobraćajnice, u kraljevačkom kraju stradali su lokalni mostovi i saobraćajnice u Lopatnici, Glediću, Studenici, Rudnu, viseći most u Magliču... To svakako nije i konačan broj, jer novi podaci o šteti konstantno pristižu.

Velika količina kiše koja je pala u kratkom vremenu 17. juna je stvorila brojne probleme na području Žagubice, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, gde je voda je prodrla u kuće, pomoćne objekte i oštetila mostove.

Tešku noć imali su meštani Krepoljina u opštini Žagubica, gde se izlila Krepoljinska reka i poplavila 30 objekata. Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice noć su proveli sa meštanima i ispumpavali vodu iz objekata.

Ako se kiša nastavi u Ivanjici su u opasnosti mnogi mostovi, a restrikcija snabdevanja vodom može se očekivati danas dok bi sutra stanovnici čak mogli da budu bez vode, rekli su čelni ljudi ove opštine čiju teritoriju je pogodila poplava.

pic.twitter.com/ST3uBVvaDR

— Danica Jakšić (@DanicaJaksic) June 23, 2020

Kiša je tada u Kragujevcu izazvala poplave u devet naselja, jer je došlo do izlivanja Bresničkog i Ilićevskog potoka.

Rečica Budimlija, posle obilnih, višednevnih paravina, u utorak, je ujutru, za tren oka, odnela čardak i štalu iz domaćinstva Branka V. Milovanovića(71) iz Voćnjaka, kod Loznice, čija osnova, ni po betonu ni po armaturi, nije bila za podcenjivanje.

Reka je uspela dobro da potkopa zdanje, a onda da ga povuče napred, izlomi sa svih strana i "protera" ispod obližnjem mosta! Scena je bila, kažu svedoci, neverovatna!

- Samo je počelo neko snažno pucanje, čuli su se lomovi, huk reke, kao da je Drina, a onda je sve krenulo kao u dečjim igricama, prosto nezamislivo - priča domaćin Branko.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nabujala reka DIVLjA studeničkim krajem, odnela 100 metara puta - ostao AMBIS: Zbog elementarne nepogode kod Kraljeva NESTAJU mostovi i saobraćajnice! (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 23.Jun.2020

Novi podaci o šteti konstantno pristižu KRALjEVO – Snažna bujica koja od utorka ujutro bukvalno divlja studeničkim krajem, sedamdesetak kilometara od Kraljeva, bukvalno je otkinula parče regionalnog puta Studenica – Ivanjica i to u dužini od oko stotiNu metara. Ovo je još...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.