Most oštećen poplavama ne može da se obnovi: Uloženo 76 miliona dinara za izgradnju novog

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most oštećen poplavama ne može da se obnovi: Uloženo 76 miliona dinara za izgradnju novog

Kosjerić -- Most u centru opštine Kosjerić, koji je oštećen prilikom poplava 2014. i 2015. godine nije moguće rekonstruisati, stoga će biti srušen i izgrađen novi.

"Stubovi su bili jako oštećeni i zato je neophodna izgradnja novog mosta, kako ne bi više brinuli za bezbednost građana. Realizaciju projekta finansiraće Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a investicija je vredna 76,1 milion dinara", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je za RINU, Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

Đokić dodaje da će izgradnjom mosta biti produbljeno i rečno korito, prenosi agencija RINA.

Javna nabavka za odabir izvođača radova raspisana je u utorak, 22. oktobra i traje deset dana, do drugog novembra 2019. godine.

Početak realizacije projekta zavisiće od vremenskih uslova, a planirano je da radovi budu završeni u roku od 180 dana, računajući od dana uvođenja izvođača u posao.

Saobraćaj će za vreme gradnje biti preusmeren na obilaznicu oko Sevojna ka Valjevu, a za pešake postoji alternativni pešački most.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.