Ministar Stefanović sa građanima Obrenovca: Voda se povlači, nema mesta panici

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Stefanović sa građanima Obrenovca: Voda se povlači, nema mesta panici

Kako je rekao, ne postoji opasnost od poplava kakve su bile 2014, ali se ništa ne prepušta slučaju

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je večeras, prilikom obilaska ugroženog stanovništva u opštini Obrenovac, da se voda polako povlači i da će Republički štab za vanredne situacije, zajedno sa opštinskim, pomno pratiti situaciju u naredna 24 sata.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i:

Ministar Stefanović, koji je večeras obišao mesta Draževac i Baljevac, rekao je da su dva domaćinstva u opštini Obrenovac evakuisana na vreme i nijedan građanin nije bio životno ugrožen.

- Dao sam nalog pomoćniku ministra i načelniku Sektora za vanredne situacije Predragu Mariću da se naše snage rasporede na teritoriji opština Obrenovac i Lazarevac, koje su trenutno najugroženije. On se trenutno nalazi u Lazarevcu gde sa štabom radi na proceni situacije. U ovom trenutku nema mesta panici. Oprezni smo i vodimo računa o svim vodotokovima na teritoriji Srbije, pogotovo na teritoriji opština Obrenovac i Lazarevac - naveo je Stefanović.

.

- Zato ćemo opservirati tokom noći i narednih dana sve vodotokove, da bismo bili pripravni ukoliko se voda podigne i da možemo na vreme da reagujemo dodatnim bedemima i upozoravanjem stanovništva - naglasio je ministar.

On je pozvao sve građane, ukoliko im je potrebna pomoć, da se obrate Sektoru za vanredne situacije i opštinskim štabovima, kako bi mogli što pre da im izađu u susret.

Naveo je i da je problem jedan srušeni most koji mora da se osposobi kako bi se saobraćaj normalizovao u najkraćem roku, o čemu su ga obavestili ljudi iz obrenovačkog Štaba za vanredne situacije i direktor EPS-a koji su na terenu.

Predrag Marić večeras je obišao Stepojevac gde, kako je rekao, niko nije stradao, ali je evakuisano 30 ljudi.

- Svi su dobro i na sigurnom. Situacija se polako stabilizuje. Pala je ogromna količina kiše, a rečica Vrbovica prosto nije mogla tu količinu vode da primi i došlo je do jednog poplavnog talasa koji je ugrozio objekte i ljude u njima - rekao je Marić.

On je dodao da su na terenu pripadnici Sektora za vanredne situacije i predstavnici lokalne samouprave, kao i da se situacija u Lazarevcu polako smiruje i stabilizuje.

Iz Puteva Srbije večeras su saopštili da se usporeno odvija saobraćaj na delu auto-puta E-75, između petlje Mali Požarevac i petlje Umčari, u oba smera, te da je na snazi obustava saobraćaja u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr. Aleksandra Kostića, usled urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika.

Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na ovom putnom pravcu, kažu u Putevima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.