Marić: Popustila brana, ljudski životi nisu ugroženi

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Popustila brana, ljudski životi nisu ugroženi

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić naveo je da se preduzimaju sve neophodne mere na odbrani poplava u Petrovcu na Mlavi.

“Usled velike količine padavina na teritoriji ove opštine u toku protekle noći došlo je do popuštanja stare brane kod reke Busur, prilikom čega je bilo ugroženo oko petnaestak kuća. Srećom nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi, a želim da istaknem da i u ovom trenutku ljudski životi nisu ugroženi“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je on.

On je naveo da su pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Petrovca na Mlaci i Požarevca trenutno na terenu, kao i da stižu ekipe i tim za spasavanje iz Beograda.

“Oni će u toku popodneva i noći biti uz sve ljude koji se tamo nalaze. Treba pustiti ljude iz Srbija vode da urade svoj posao u toku popodneva i saniraju problem koji je nastao oko brane, a mi ćemo naravno biti na terenu i pratiti situaciju i u toku noći i narednim danima“, rekao je on.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.