Kraljica Elizabeta napušta svoje odaje 2025. zbog renoviranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica Elizabeta napušta svoje odaje 2025. zbog renoviranja

Britanska kraljica Elizabeta II (92) će 2025. godine napustiti svoje odaje u Bakingemskoj palati, čije renoviranje je počelo i trajaće 10 godina, radi sprečavanja katastrofa poput poplava ili požara, izjavio je danas neimenovani visoki kraljevski zvaničnik.

Kako prenosi Rojters, Bakingemska palata je podvrgnuta programu servisiranja u vrednosti od 481 miliona dolara, u okviru kog će biti menjane zastarele električne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << instalacije i kotlovi.

Program je započet prošle, a trebalo bi da traje do 2027. godine.

Kada radovi budu bili pri kraju 2025. godine, kraljica će morati zajedno sa suprugom da se preseli u istočno krilo palate na otprilike dve godine, navodi britanska agencija.

"Kraljica je izuzetno pragmatična i želi da ostane u palati. Rekla je da je obavestimo gde bismo želeli da se smesti", kazao je zvaničnik koji je govorio pod uslovom anonimnosti.

Prema njegovim rečima, sledeće nedelje će biti postavljen objekat za graditelje ispred palate, gde će biti započeti radovi na istočnom krilu.

Palata će, kako se navodi, ostati otvorena za inostrane posetioce i druge regularne događaje tokom popravki, a spolja se neće primećivati da su radovi, zato što neće biti skela oko palate.

Bakingemska palata prvobitno je bila ogromna kuća koja je podignuta 1703. godine, a 1761. je kupio kralj Džordž III, navodi britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.