Kad bujica potopi i sprat – lučanska fabrika obnavlja kuće radnicima

Izvor: RTS, 25.Jun.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad bujica potopi i sprat – lučanska fabrika obnavlja kuće radnicima

Preduzeće "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana izdvojilo je 10 miliona dinara za zbrinjavanje zaposlenih u tom preduzeću koji su pretrpeli štetu od poplava početkom ovog meseca. Stručne komisije sagledale su stanje na terenu i novac je uplaćen na račune 26 ugroženih radnika koji žive u 20 domaćinstava.
Reka Bjelica je porodici Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Turici potopila i sprat kuće. Procenjeno je da ceo objekat mora da se sruši, jer u toj kući više ne može da se živi. Novu kuću, sami ne mogu da naprave. Sagradiće je od fabričkog novca.

"Kolege su mi dolazile tri dana, pomagale su da raščistimo ovo sve, da raspremim i da napravimo drugu kuću i to nam mnogo znači", ističe Marko Ilić.
Nešto manju štetu imali su Matijaševići u Đeraću. I posle dvadesetak dana od povlačenja reke iz njihovog doma zidovi su još puni vlage.
''Mi ne bi mogli, ne bi imali sredstava svojih dovoljno ni da započnemo, kamoli da završimo ovo što treba da uradimo", kaže Vlade Matijašević.
"Izdvojeno više od deset miliona dinara"
Na spisku ugroženih od poplava našlo se 26 radnika namenske iz Lučana. Za rešenje njihovih problema izdvojeno je više od deset miliona dinara.
Zavisno od stepena ugroženosti, od 50 hiljada do preko milion dinara po domaćinstvu.
Milka Jovanović Božić, iz službe za odnose sa javnošću preduzeća "Milan Blagojević-Namenska", navodi da imaju mnogo radnika, čak i članova njihovih porodica koji nisu zaposleni u toj firmi, kojima plaćaju lečenje bilo u inostranstvu, bilo u zemlji.
Plaćanje lečenja, kako je dodala, uključuje i sve troškove prevoza i sve što je preko potrebno da bi se ljudima pružila šansa za izlečenje, za pomoć i za bolji život.
Kompletna šteta u dvadeset domaćinstava radnika namenske iz Lučana, nadoknađena je zahvaljujući solidarnosti vrednoj pohvale.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.