Iz budžeta 100 miliona dinara za sanaciju štete

Izvor: Beta, 22.Maj.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz budžeta 100 miliona dinara za sanaciju štete

BEOGRAD, 22. maja 2014. (Beta) - Vlada Srbije odlučila je u četvrtak da iz državnog budžeta izdvoji 100 miliona dinara za sanaciju štete od poplava i da osnuje Kancelariju za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Kancelarija će kordinirati prijem i raspodelu celokupne humanitarne i druge pomoći upućene Vladi Srbije za ugrožene u poplavama, odrediti kriterijume i postupke raspodele pomoći i koordinirati procenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i planove sanacije nastale štete.

Kako je saopšteno posle sednice Vlade, Kancelarija će koordinirati saradnju svih državnih organa, javnih preduzeća i ustanova u prikupljanju i raspodeli pomoći i obnovi na poplavljenim područjima.

Vlada je donela rešenje da Crvenom krstu Srbije bez naknade ustupi robu vrednosti pet miliona dinara koja će biti podeljena stanovništvu ugroženom u poplavama.

Vlada je donela i Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih stranih investicija kojom se stvaraju povoljniji uslovi za ulaganja u Srbiju.

Primenom mera iz te uredbe, kako se očekuje, biće ubrzan privredni rast, povećana stopa zapošljavanja i izgradnja infrastrukture u Srbiji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz budžeta 100 miliona dinara za sanaciju štete od poplava

Izvor: Blic, 22.Maj.2014

Vlada Srbije danas je odlučila da iz državnog budžeta izdvoji 100 miliona dinara za sanaciju štete od poplava, i da osnuje Kancelariju za pomoć i obnovu poplavljenih područja...Kancelarija će kordinirati prijem i raspodelu celokupne humanitarne i druge pomoći upućene Vladi Srbije za ugrožene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.