Hapšenje direktora zbog smrtonosne provale brane u Rusiji

Izvor: Beta, 20.Okt.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje direktora zbog smrtonosne provale brane u Rusiji

Trojica direktora preduzeća koje upravlja sibirskim rudnikom zlata gde se u subotu provalila brana pri čemu je poginulo 15 ljudi, uhapšena su danas, saopštile su ruske vlasti.Direktori su iz preduzeća za iskopavanje zlata "Sisim" (Sisim), podružnice ruske firme "Sibzoloto" koja poseduje ima nekoliko rudnika.Po saopštenju odbora za istragu, brana se provalila zbog nepoštovanja propisa, a jedna zvaničnica iz tog odbora je dodala da su se, jedna za drugom, raspale dve brane, a ne jedna.Uz petnaest mrtvih, traga se za još pet nestalih u poplavi radničkih baraka.Po lokalnim zvaničnicima, brana koja se prva raspala je bila sagrađena uz nepoštovanje propisa, a vlasti čak nisu ni znale za nju.Istraga je komplikovana zbog lošeg vremena u regionu Krasnojarska, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.Rusija je jedan od vodećih svetskih proizvođača zlata, sa gotovo 300 tona iskopanih 2018. godine. Nekoliko velikih kompanija deli tržište, ali aluvijalno vađenje zlata obavljaju male kompanije, poput "Sibzolota" koja je 2018. godine proizvela tri tone zlata.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smrtonosna provala brane u Rusiji: Uhapšena trojica direktora

Izvor: B92, 20.Okt.2019

Moskva -- Trojica direktora preduzeća koje upravlja sibirskim rudnikom zlata gde se u subotu provalila brana pri čemu je poginulo 15 ljudi, uhapšena su danas...Direktori su iz preduzeća za iskopavanje zlata "Sisim" (Sisim), podružnice ruske firme "Sibzoloto" koja poseduje ima nekoliko rudnika...Po...

Nastavak na B92...

TROJICA DIREKTORA UHAPŠENA ZBOG PUCANJA BRANE U RUSKOM RUDNIKU: Jedan od 6 nestalih rudara nađen živ i zdrav! (FOTO)

Izvor: Kurir, 20.Okt.2019

Trojica direktora preduzeća koje upravlja sibirskim rudnikom zlata, gde se u subotu provalila brana i poginulo 15 ljudi, uhapšena su danas, saopštile su ruske vlasti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.