DRAMATIČNO U FRANCUSKOJ I ITALIJI: U stravičnim poplavama najmanje četiri osobe poginule, traga se za NESTALIMA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 16:01

DRAMATIČNO U FRANCUSKOJ I ITALIJI: U stravičnim poplavama najmanje četiri osobe poginule, traga se za NESTALIMA! (VIDEO)

U nekim delovima za manje od 12 sati pala je ogromna količina kiše

Najmanje četiri osobe su poginule u poplavama u planinskom pograničnom regionu u Francuskoj i Italiji, dok spasilački timovi tragaju za nestalima.

Francuske vlasti rasporedile su oko 1.000 vatrogasaca, četiri vojna helikoptera i trupe u potrazi za najmanje osam nestalih ljudi, nakon oluja koje su pogodile jugoistočnu Francusku pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što su prešle u severnu Italiju.

Regija Pijemont u Italiji ovoliku količinu kiše nije videla od 1958. godine - čak 630 mm, dok je u delovima Francuske nestalo struje nakon što su snažni vetrovi doveli do prekida u snabdevanju.

U Italiji su u nedelju pronađena dva tela u severnoj regiji Ligurija, nakon što je oluja u subotu ubila još dvoje ljudi, prenosi Euronews.

Zasad se još traga za jednim italijanskim državljaninom, a 21 osoba, za koje se ranije strahovalo da su nestale, pronađene su i sada su svi na sigurnom. Među njima je bila i grupa nemačkih planinara.

Regionalne vlasti Pijemonta pozvale su italijansku vladu da proglasi vanredno stanje nakon što je nivo reke Po u samo 24 sata porastao za tri metra.

Poplave su uništile kuće, puteve i mostove u okolini Nice na francuskoj rivijeri nakon što je za manje od 12 sati pala ogromna količina kiše, koja u proseku padne za godinu dana.

Gradonačelnik Nice rekao je da je preko 100 kuća oštećeno ili uništeno.

A francuski premijer Žan Kasteks rekao je na konferenciji za novinare nakon obilaska pogođenih područja da je šokiran onim što je video i dodao da strahuje da bi broj poginulih mogao biti i veći.

Po podacima kojima raspolažu vlasti, zasad je na području Francuske nestalo najmanje osam osoba.

Spasioci tragaju i za dvojicom vatrogasaca čije je vozilo odnela voda kada se srušio put.

Na TV snimcima iz obe zemlje vidi se da su vodene bujice razorile više saobraćajnica i srušile nekoliko mostova, a reke su se izlile iz korita.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.